Recensies van klanten

Prachtig 110m2 lux appartement in de Eixample

piso eixampleHoe begin je aan de complete renovatie van een oude flat, in een stad op zo’n twee uur vliegen van thuis. Een onmogelijke opdracht zo lijkt het, voor veel mensen. En daarom kopen ze liever een flat die al relatief in orde is, zodat er nog weinig werk aan is. Het gevolg is dat mensen een tweede verblijf hebben dat niet helemaal ingericht is naar hun smaak, want om stress te vermijden maken ze compromissen.

Wanneer je echter met Barbara werkt is die stress helemaal niet nodig. Wij hebben echt van nul af aan met haar gewerkt. Een flat die wel veel potentieel had, met mooie oude elementen (zoals de authentieke tegeltjesvloer) maar voor de rest in een heel slechte staat was, en daarom relatief betaalbaar, hebben we helemaal verbouwd en opnieuw ingericht, met alle moderne voorzieningen, ingebouwde airco, een state of the art keuken, en twee prachtige badkamers, eentje bijna volledig in Italiaans marmer.

Barbara is er in geslaagd om exact uit te tekenen, en door een prima aannemer uit te laten voeren, wat wij in gedachten hadden. Ze heeft de werf van dichtbij opgevolgd, en ter plekke steeds de juiste beslissingen genomen om tot een topresultaat te komen. Het hele proces werd succesvol afgerond, van het eerste contact tot de oplevering in minder dan een half jaar. Zelf vlogen we om de paar weken even kort heen en weer om de vorderingen van de werken te gaan bekijken, maar tussendoor kregen we constant updates met foto’s en filmpjes. Ook wat de opvolging van de kosten betreft communiceert Barbara altijd duidelijk en kort op de bal.

Kortom: geen stress, als je echt all the way wil gaan verbouwen in Barcelona, zeker wil zijn dat je exact het gewenste resultaat verkrijgt en dat op een aangename manier en binnen financieel haalbare afspraken, dan moet je echt niet verder zoeken, maar met Barbara in zee gaan.

Sven en Michael, België


 

Verbouwde woning in Barcelona van Maik de Boer

verbouwing appartement centrum barcelona

Ik kon heel moeilijk loslaten dat ik maar sporadisch bij de verbouwing in Spanje kon zijn, maar het vertrouwen dat ik had in Barbara trok mij er doorheen en gezien de strakke planning hoefde ik maar een paar keer richting Barcelona.

Ik ben nogal uitgesproken qua details en was bang dat dingen niet zouden worden zoals ik ze in m’n hoofd had. Het is bij elke verbouwing heel lastig om in het hoofd van de klant te kijken. Barbara is in staat geweest om het meeste te voorkomen!

Onzekerheden en twijfels werden door Barbara weggenomen en dat geeft een rustgevend gevoel als je dingen op een afstand doet.

Een verbouwing in Spanje is naast de taalbariere ook anders vanwege het verschillend klimaat. Het vraagt wat overdenking om beslissingen te nemen: Moet ik wel airco, moet ik nou houten vloeren of tegels. Maar de keuzes die ik maakte in overleg hebben geresulteerd in de juiste beslissingen. Het is een goed en degelijk huis geworden waar ik intens van geniet!

Barbara heeft mij erdoorheen gekletst en door goede communicatie zijn juiste beslissingen genomen. Ook het vertalen en haar eindeloze loyaliteit waren van grote waarde tijdens het hele proces! Via Skype communiceren was ideaal.

Over wat er niet goed ging kan ik niet veel vertellen, alles ging uiteindelijk goed en wat mis ging werd gecorrigeerd!

Maik de Boer


Mooi ingericht appartement ‘vintage style’  in de Borne

verbouwen appartement borne barcelona

Barbara heeft de verbouwing van een oud appartement voor ons geregeld. Daarbij moesten alle muren eruit, de keuken worden verplaatst, de vloer vernieuwd. Best wel spannend, Je moet er maar op vertrouwen dat het allemaal goed komt in een ander land waarvan je de taal niet spreekt en de cultuur niet kent. Het is prettig dat Barbara je dan in het begin voorstelt aan de mensen die het werk gaan doen en alles met jou erbij door neemt. Dat geef een hoop vertrouwen.

Het is vooral leuk om te zien dat Barbara zich goed kan inleven in de wensen van de Nederlandse klanten, maar tegelijkertijd ook in staat is met de Catalaanse aannemers in hun eigen taal om te gaan. Daarbij staat zij haar mannetje.

Ook tijdens de verbouwing geeft Barbara regelmatig een terugkoppeling over de voortgang en stuurt ze foto’s. Daarbij is ook altijd overleg en bijsturing mogelijk, dus je hoeft niet van tevoren alles helemaal vast te leggen. Als er iets niet loopt zoals het van tevoren bedacht was, legt Barbara goed uit wat er aan de hand is en wat de mogelijkheden zijn.

In ons huis bleken de balken onder de dubbele plafonds voor een deel aangetast door houtworm. Barbara heeft dat met de VVE prima opgelost, het heeft de verbouwing niet vertraagd en de kosten zijn door de VVE vergoed.

Barbara heeft een duidelijke smaak en mening en laat die ook horen, maar ze luistert ook goed en maakt het eigenlijk helemaal in orde zoals de klant het wil.

Thom en Jan Peter uit Amsterdam


Fantastisch gerenoveerd appartement ‘open concept’ in de Barceloneta

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In Spanje zijn andere bouwmethodes, andere mensen. Je merkt dat de taal een barrière is om elkaar goed te kunnen begrijpen en voor elkaar te krijgen wat je wilt. Een goede ‘tolk’ als Barbara is daarbij onmisbaar.

Barbara heeft in onze verbouwing veel voor ons vertaald. Ook heeft ze de aannemer aangedragen en het bouwmanagement gedaan. Ze heeft ondersteuning geboden in het ontwerp, ons wegwijs gemaakt in de materialen en winkels in Barcelona, overleg gehad met de buren bij de start en tijdens de bouw.

Barbara was in onze verbouwing onmisbaar: ze kent de situatie in Barcelona, de gebruiken en de aannemers. Ook weet ze veel over regelgeving, materialen, winkels, etc.

We zijn zeer tevreden over Barbara, alles ging heel erg goed. We hebben een prachtig appartement gekregen in een heel korte tijd. Ze heeft controle over de mensen met wie ze werkt en staat goed haar mannetje daarin

Albert en Willie uit Amsterdam